Tips voor Ibiza: Café del Mar

Café del Mar is een van de beroemdste bars op Ibiza en kent dan ook al een lange geschiedenis op het eiland.

Café del Mar is veel meer dan gewoon een bar op Ibiza, het is het geesteskind van de Spanjaarden José Les, Ramón Guiral en Carlos Andrea die zich in 1978 al aangetrokken voelden tot de uitgaansgelegenheden op het eiland. Het toerisme was in de jaren 70 al groeiende en de drie Spanjaarden kwamen daardoor precies op het juiste moment met een nieuw concept.

Ze zochten een locatie op Ibiza waar de allermooiste zonsondergang zichtbaar was en kozen subtiele muziek passend bij dit natuurschoon. Ook de aankleding van Café del Mar werd hier op afgestemd. Zelfs 30 jaar naar dato is de basis van dit design nog steeds intact en gewaardeerd.

Vanaf het moment dat Café del Mar haar deuren opende was het een succes en werd het de perfecte ontmoetingsplaats voor iedereen op Ibiza. Het concept van de prachtige zonsondergang vergezeld met muziek dat een combinatie van jazz, blues en klassieke muziek bleek een succesformule. Zelfs wereldberoemde muziekanten trokken naar Café del Mar die geïnspireerd raakten door deze unieke muziekstijl met het ongeëvenaarde natuurschoon.

Zowel op muziekgebied als op uitgaansgebied kent Café del Mar al vele navolgers, maar tot de dag van vandaag wordt gezegd dat de locatie, de kwaliteit van de muziek en de geschiedenis een ongekend relaxed gevoel geven dat je alleen bij Café del Mar zult ervaren. Al meer dan 30 jaar genieten bezoekers er van heerlijke cocktails en prachtige zonsondergangen. Tip: bekijk vooral hoe laat de zonsondergang is en zorg dat je ruim op tijd bij Café del Mar bent.

Leave a Comment