Ibiza

Ibiza… wie droomt er af en toe niet over? Een veelzijdig en kleurrijk eiland waar veel over is geschreven en waar veel over wordt gesproken. Een eiland dat enorm tot de verbeelding spreekt. Eenmaal geweest wordt (vrijwel) iedereen gepakt door die heerlijke Ibiza vide. Ik neem je graag mee op reis naar Ibiza…

Het is een eiland met een heel divers karakter en een heerlijke smeltkroes van vele verschillende culturen. Genieten van het leven is hier tot een ware kunst verheven. Veel toeristen komen om te feesten, maar nog veel meer toeristen komen vooral ook om te genieten van een heel ontspannen, inspirerend en spiritueel eiland met een heel eigen en uniek karakter. Ik kan wel zeggen dat het eiland voor mijzelf best wel verslavend werkt. Altijd als ik er aankom en met mijn auto over het eiland rij, voelt het als een stukje thuiskomen. En ben ik in Nederland, dan voel ik het verlangen om weer terug te gaan en tel ik de dagen af.

Ik geniet altijd zo van de relaxte sfeer (terwijl er ondertussen echt heel hard gewerkt wordt om het ieder naar zijn zin te maken), van het strandleven, kijk iedere keer weer mijn ogen uit bij het zien van al die prachtige finca’s verscholen in het groen. Ik geniet van een koffie of wijntje op een zonnig terras, heerlijk met de voeten in het zwembad, struinen over de hippiemarktjes, van al die prachtige bruiloften, met de auto op pad en dan maar zien waar je uitkomt… Kortom, Ibiza is zo enorm veelzijdig, het is niet in een zin op een ‘groep’ te beschrijven. Ervaar vooral zelf het bijzondere Ibiza-gevoel. Geen wonder dat vele bruidsparen ervan dromen elkaar hier het jawoord te geven en hun bruiloft hier te vieren!

Ibiza heeft het allemaal

Bezienswaardigheden zijn er ook genoeg op Ibiza. Het eiland heeft van alles te bieden, van natuur tot cultuur tot ongeremd uitgaan. Een aantal voorbeelden zijn Eivissa (Ibiza stad) met in het ouden historische hart Dalt Vila, Santa Eularia del Riu, de magische rots Es Vedra, het natuurpark Ses Salines, de vele hippiemarkten en niet te vergeten het zien van de ondergaande zon bij Café del Mar, een magisch schouwspel van de natuur.

Muchos saludos

Op ibiza is genieten van het leven is tot een ware kunst verheven. Je kunt heerlijk relaxen op een van die kleine strandjes of juist bij een hippe beach club. Denk aan de pittoreske dorpjes met kleine winkeltje of de hippiemarkten. Uitgaan kan in de vele bekende uitgaansgelegenheden die het eiland rijk is. Ook de innerlijke mens komt hier zeker niets te kort. Daar zorgen de vele restaurants en wijnbarretjes wel voor.

Fotocredits: Yvonne Kuipers Fotografie