From Ibiza with love…

Terwijl ik heerlijk genietend van de middagzon in onze tuin mijn blog aan het schrijven ben, ga ik weer voor even een paar weken terug in de tijd. Terug naar de tijd toen we met ons gezin en vrienden een meer dan heerlijke vakantie mochten beleven op het mooie en zonnige Ibiza, daar in die heerlijke finca.

Genieten

Voor mij voelde het inmiddels al een beetje als thuiskomen. Want in de afgelopen jaren heb ik al heel wat keren mijn favoriete eiland mogen bezoeken. Meestal in de rol als weddingplanner, soms als toerist, maar altijd enorm genietend tot in het diepste van mijn ziel.

Mijn lief heb ik ‘mijn’ Ibiza al eerder mogen laten zien, maar onze twee mannen, onze zoons, waren er voor de eerste keer, net als onze vrienden.

Paradijs

Eenmaal geland op Ibiza Airport voelde ik mij in de eerste instantie een soort van reisleider “Volg mij maar naar onze auto’s, die staan al klaar. Geen lange rijen voor ons.” Oprecht trots en gelukkig was (en ben) ik dat ik eindelijk Ibiza kon laten zien. Maandenlang had ik iedereen al lekker gemaakt met al het moois, nu waren we er dan echt. Vanuit de aankomsthal liepen we de zon en de warmte in, op weg naar ons eigen paradijs. Ik wist dat het huis een paradijs was, want tijdens een van mijn reizen eerder dit jaar naar Ibiza, had ik deze prachtige plek al eens mogen bewonderen.

Een droom wordt werkelijkheid

De Finca die we tot twee weken tot ons huis mochten rekenen was meer dan geweldig. Een waar paradijs. Toen de vier kids – inmiddels allemaal jongvolwassenen – het zwembad in hun vizier kregen, was een plons in het water, met kleren en al, niet te vermijden en de ‘ooohs’ en ‘aaahs’ waren niet van de lucht. Het was duidelijk… op deze paradijselijke plek zouden we ons zeker vermaken. Een droom werd werkelijkheid.

Genieten van het hier en nu

Als echte planner had ik het natuurlijk niet kunnen laten om vooraf een soort van reisgidsje te maken over de mooiste, leukste, fijnste en lekkerste plekken op het eiland. Ik zit er zelf zo vol van dat ik dat het liefste wil delen. Maar het fijne van Ibiza juist is eigenlijk vooral dat niets moet, behalve enorm genieten van het nu.

Zonsondergang

En genieten deden we volop. Veel in onze eigen tuin met dat prachtige zwembad, ’s avonds onder de veranda van lang tafelen, heerlijk eten, bier en Cava. En natuurlijk trokken we erop uit naar de kleine en pittoreske strandjes waar Ibiza zo bekend om staat om te genieten van de zon, gingen lunchen bij verschillende beach clubs, bezochten de hippie markt, Dalt Villa en Santa Eularia, genoten van lekkere cocktails bij echte chiringuito’s en bewonderden natuurlijk die prachtige zonsondergang bij Café del Mar.

Dromen

We genoten enorm en droomden er stiekempjes van dat dit toch wel een hele mooie plek zou zijn om te wonen. Ooit. Wie weet. Zouden we het durven? We droomden en genoten totdat die onvermijdelijke dag kwam dat de koffers weer gepakt moesten worden, de sleutel ingeleverd en de vlucht naar Nederland zou vertrekken. We droomden en dromen nog steeds en kunnen niet wachten tot we weer mogen gaan naar ons paradijselijke eiland.

From Ibiza with love!
Marion

 

Leave a Comment