De mythe van Es Vedra

Als je ooit op Ibiza bent geweest is het eiland Es Vedra, vlakbij de westkust van Ibiza, waarschijnlijk geen onbekende meer voor je. Het magische eiland aan de westkust van Ibiza, op het gebied van Cala d’Hort, is een natuurreservaat, onbewoond en bestaat vooral uit kalksteen.

Trots torent de imposante rots Es Vedra ver boven de zeespiegel uit. Door de hoge concentratie van mineralen en metalen kent het eiland een heel hoog magnetisch veld en is hiermee de derde meest magnetische plek op aarde.

Maar er is meer… de bevolking van Ibiza houdt verschillende mythes in stand over het eiland. Eén van de bekendste is dat Es Vedra één van de weinige overblijfselen is van Atlantis. Een andere mythe is dat het eiland als referentiepunt wordt gebruikt door UFO’s.

De enige manier om het eiland te bereiken is per boot. Om de mythes in stand te houden en om te voorkomen dat toeristen of andere ongenode gasten het eiland kunnen bezoeken, hebben de oude locals een pact gesloten om niemand met de boot naar het eiland te brengen.

De magie rondom Es Vedra houdt tot op de dag van vandaag stand en is nog steeds goed voelbaar voor degenen die vanaf de kustlijn van Ibiza de imposante rotseiland aanschouwen.

Ook het Trouwen op Ibiza Team was bijzonder onder de inruk van Es Vedra toen we vorig jaar Ibiza bezochten. Het was niet moeilijk onszelf voor te stellen hoe velen voor ons al van dit prachtige en imposante schouwspel hebben genoten. Helaas hebben we de ‘echte hippies’ niet mogen bewonderen – we waren waarschijnlijk te vroeg op de dag aanwezig – maar dat is meer dan een goede reden om ooit weer naar deze magische plek terug te gaan…

Es Vedra… adiós!

Leave a Comment